maanantai 3. kesäkuuta 2013

Game day @ Perhonjoki 2013



...Game day...



Paljon on taas hommia ollut ja kirjoitukset tuppaavat viivästymään, mutta tehdään se mikä keritään. Perhonjoen karsinnat kolkuttivat ovella ja kisoihin oli mukava lähteä, sillä järjestelyt ovat olleen kisoissa vallan hyvät ja paljon kehutut. Torstai iltana vielä meinasi vähän ahdistaa kun sääkarttaa katsoi ja ukkosta oli luvassa koko päiväksi. Kuitenkin perjantaina illasta kun ilmatieteenlaitoksen sivuja vilkaisi oli tarjolla miellyttävän tuskaisen kuuma päivä tulossa, aurinkoa +27 ja aivan kirkasta taivasta. 



Perjantaina illalla vielä ottiperhoja sutiessa ja moottoripyörä hässäkän jälkeen nukkumaan pääsin jo puoliltaöin, kellon soidessa 02;20 joten mieli korkealla pään tyynyyn sai painaa...


Kello kun soi, olo oli kuin täysikuulla. Möllötystä ja jumitusta, luojalle kiitos että pakkasin auton ja kamat valmiiksi perjantaina. Lähtö tapahtui Jyväskylän sykkeestä klo 03;15 ja kyytiin hyppäsi Heikkisen Janne, joka oli minulle uusi tuttavuus ja matkalla oli siis tiedossa kisaveljeen tutustumista. Paikanpäälle päästyä kello olikin jo vartin yli kuusi ja siinä oli aikaa auringon mollottaessa kasailla hitusen settejä valmiiksi. Tuuri oli muuten matkassa tällä kertaa sillä Janne oli unohtanut vavat kotia ja minä taas jostain kumman syystä olis tunkenut autoon kaikki vavat mitä kotoa löysin, eli Jannellekkin saimme onneksi pari vapaa kasattua. Perhot ja kelat miehellä oli matkassa kuitenkin.



Aamupalan joka järjestäjien puolesta oli hoidettu, alkoi arvonta ja itse nykäisin lapun B-ryhmään. Kisat alkoi siis aurinkoa ottaessa ja kaloja mittaillessa....



Janne vielä katsoo josko kuitenkin vavat olisi mukana.....




Jakso 1, pooli 1 ja 3

Eli valvonnalla alkoi minun kisailu ja sain valvottavaksi Kallion Kain. Kai aloitti kalastuksen ja en selkääni kerinnyt herralle kääntää kun piti jo ensimmäinen kala mitata, Ahven ja mittaa reilut 23cm joten blänkit oli vältetty. Tämän jälkeen herra nosti vielä muistaakseni 3kirjoa ja puotti 2. Aika loppui ja seuraavaksi oli minun vuoro, valvoin siis poolin 3 ja nyt tampsin itse aloittamaan kalastuksen poolille 1.

Tänne päästyä kyselin kuinka sitä lohta oli noussut. Sain tietää että tältä poolilta oli aloitettu blänkillä.... Se kuinka se loi uskoa itseeni viimevuodenkin puolesta oli jotain uskomatonta. Tässä vaiheessa ajattelin että no, kaivetaan ja kokeillaan jospa sieltä löytyisi edes jokin kala jolla saisi kisat käyntiin ja blänkit vältettyä. Kalastin poolin alaosaa larvastamalla ja pienen kainalouiton jälkeen löysin siis montun ja aloin kalastaa tätä huolellisesti. Oikein hennon tärpin johdosta sain ekan kirjon haaviin, kahluu mittaukseen ja peli auki. Takaisin samalle paikalle ja muutaman minuutin larvastamisen jälkeen sain ahvenen, kahluu mittaukseen ja eikun takaisin... sitten olikin n.10min hiljaisuus ja kokeilin siinä pari muuta paikkaa ja palasin takaisin montulle. Sain kirjon kiinni ja haaviin, mittauksen kautta taas takaisin. Pari minuuttia ja sain tuplat, kaksi isoa ahventa. Suoraan sanottuna tässä vaiheessa jo vitutti kahlata mittaukseen jonne matkaa oli n.40m ja vyötäröön asti vettä koko matkan. Sydän meinas tulla rinnasta ulos ja suu oli kuin rusina...... Eikun takaisin montulle... Kalastin vielä tätä samaa kuoppaa ja löysin yhden kirjon joka pienen temuamisen jälkeen kuitenkin sai vapautensa. Hetken vielä larvastin ja ehkä n. minuutti ennen loppua sain vielä yhden ahvenen haaviin ja luojan perkeleen kiitos tämä oli viimeinen kahluu mittaukseen.. 

Jakso 1 oli ohitse, 6 kalaa ja jaksovoitto. Loistava aloitus...


- Ruokatauko ja välispekuloinnit


Jakso 2, pooli 6

Ruokatauon jälkeen oli B-ryhmän vuoro aloittaa kalastus. Pooli 6 oli heikkoa virtaa koko alueeltaan, lukuunottamatta yhtä "niska-aluetta". Syvää vettä oli paljon ja pakko oli päästä toiselle puolelle jokea, sillä vain sieltä pystyi kalastamaan tämän loppuliun ja montun. Pienen kahlailun jälkeen löysin reitin toiselle puolelle ja pääsin kalastamaan monttua. Puolet jaksosta oli mennyt ja sain ekan tärpin, kirjo haaviin ja HUOH! blänkit vältetty.. Kahluu takaisin olisi kestänyt ehkä n.5min ja tuskailin asian kanssa, sekä kirjon ettei se menehdy liian pitkän kahluun takia, väsytyskin kesti yllättävän pitkään sillä varmanpäälle piti ottaa. Tässä vaiheessa tein ratkaisun ja valvoja oli sanonut että niskan kohdalta ei yli pääse ellei uimalla mene, no paska kun oli lahkeessa aamun jaksolla niin mitäpä sitä enään miettimään... Sukat oli jo sen verran märät ekan uinnin jäljiltä että ei muutakuin niskan halki ja parit hypyt, kainaloiden huljautus ja olin toisella puolella. Kirjo mittaukseen jaaaaaaaaa takas. Samaa reittiä, en koennut tarpeelliseksi enään kiertää... Kalastin ja kalastin, mutta tiukassa oli.. Vaihdoin puolta ja menin aivan poolin alarajalle, heitin taaksepäin frenchliiderin suoraksi ja heitin eteenpäin, mutta siimat lähtikin taaksepäin. Kala oli kiinni ja se osoittautui haueksi, no kisakala joten eikuin mittaukseen.. Tämän jälkeen menin takaisin ja sain vielä yhden ahvenen täältä alhaalta.. Tämän poolin myös valvoin itse ja kisaveli otti tältä poolin yläosalta 5kalaa.......

Jakso 2, 3 kalaa ja jaksosijoitus 4....


- Kahvitauko 



Jakso 3, pooli 8

Vika jakso alkoi ja tältä jaksolta olisi pakko saada kalaa jos mielii jonkunlaista sijoitusta haaveilla. Jakso kun alkoi lirkin aivan rantaa, koska tässä oli jonkun sortin pyörre ja pieni kuoppa. Kirjolohi mielessä nypytin niin paljon kuin vain kerkesin.. PUM!! kala kiinni ja sykkeet tappiin, ei saa missata tätä. Möyräys pinnassa ja tiesin että nyt on hyvänkokoinen kala kyseessä, haavi heilahti ja kaikessa 51cm:n komeudessaa kaukalossa kiilti maastopuvulla varustettu hauki.. Hetken mietin että vaihtaisinko siimat, mutta jostain syystä en niin tehnyt ja se kostautuikin muutaman minuutin jälkeen. Kala kiinni ja pari potkua ja tapsit poikki..TTU! olis pitänyt vaihtaa.. No uutta peruketta ja homma jatkui, kalastin nopeasti koko poolin läpi saamatta muutakuin särkiä ja pikku affenoita. Palasin takaisin alas, sillä siellä oli kohta jonka annoin tarkoituksella vielä rauhoittua. Kuuluikin huuto että 15min jäljellä! kiire tuli... pääsin kalastamaan kiventakusta ja samalla kun kuului 10min tärähti kirre kiinni, pikku vääntö ja sivutapsi kiven taakse kiinni, haavitsin kalan ja vedin piuhat poikki samalla. Mittauksen jälkeen maltoin vielä laittaa perhon kiinni ja parin heiton jälkeen menikin koko peruke... Äkkiä rantaan hakemaan uusi setti tilalle ja tässä olikin vain nymfit kiinni.. kahlasin montulle ja kuului huuto, 5min! ja toisella uitolla sain kirjon kiinni, äkkiä haaviin ja mittaukseen. Mittauksen jälkeen sain vielä yhden tärpin joka ei valitettavasti jäänyt kiinni ja samalla kuuluikin että aika loppu! Valvoin vielä tämän poolin ja kisaveli kaivoi tästä vielä yhden kirjon ja yhden hauen joka oli 61cm.. Samasta kohdasta kuin oma haaaki.

jakso 3, 3 kalaa ja jaksovoitto. 



Kisat kulki itsellä todella hyvin vaikka parannettavaa kuitenkin jäi, kisoissa kun kaikki kalat pitäisi saada haaviin. Tyytyväinen kuitenkin suoritukseeni olin ja tiesin että sijoitus voisi olla ihan hyväkin, ehkä 5sakissa. Kisakeskuksen pihalla iltapalan jälkeen norttia imeskellessä muutaman ukon kanssa tuli oven raosta käsi ja sanoin onneksi olkoon, äijä vei. Hetken jo kaivoin taskusta savuketta jota meinasin kaverille tarjota... Ei ihan heti osannut ymmärtää tilannetta, sillä pihassa tuli tarjottua muutamalle muullekkin savuke ja ajattelin että sana kirii ja taas saisi savukkeen tarjota.



Eli siis loppujenlopuksi sijoitukseni oli 1. Eli paremmin ei tuloksellisesti kisat olisi voinut mennä, omassa tekemisessä jäi kuitenkin vielä harjoooooteltavaa. Hieno päivä, mukavat kisakumppanit ja erittäin hyvin järjestetyt kisat kuitenkin vielä kruunasi päivän.


Kiitokset kaikille kilpailuun osallisena olleille.

Tässä vielä top 5.

1. Atte Valkama
2. Esa Pölökki
3. Saku Nieminen
4. Kallio Kai
5.Yli-Soini Mika











2 kommenttia:

  1. Tätäkin kautta vielä suuret kiitokset kamojen lainaamisesta! Minulla jäisi tämä pääkin johonkin, jos ei olisi kropassa kiinni. Toivottavasti myös jatkossa päästään kulkemaan samoja kisoja :-)

    VastaaPoista
  2. Eiköhän sitä ensivuonna taas karsintoihin osuta. Mukava reissu kaikenkaikkiaan oli ja siellähän ne sunnuntaina kymöllä räpsi poikki ne vavat :D

    VastaaPoista